Στην ίδια εκπομπή βρεθήκαν οι άλλοτε αχώριστοι φίλοι και συνάδελφοι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Οι δύο άντρες μίλησαν… σε διαφορετικά τέταρτα για την σχέση τους, που «δοκιμάστηκε» μετά την απόφαση του δεύτερου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της ΝΔ.

«Δεν με πρόδωσε ο Μάκης Βορίδης. Εγώ δεν έχω κηδεμόνες. Δεν χρειάζομαι την άδεια του κυρίου Βορίδη για να κατέβω υποψήφιος αρχηγός, ούτε εκείνος την άδεια την δική μου για να πάει με τον κύριο Τζιτζικώστα. Είμαστε φίλοι, αλλά δεν έχουμε ο ένας σχέση κηδεμονίας επί του άλλου» δήλωσε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας πάντως ότι ο κ.Βορίδης κάνει λάθος που στηρίζει τον κ.Τζιτζικώστα.

"Δεν πούλησα τον Άδωνη"

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο κύριος Βορίδης απαντώντας στο ερώτημα «πως έγινε το “πούλημα” στον Άδωνη και τον έκανε, ενώ έχει κλασική μουσική παιδεία λόγω Ευγενίας (Μανωλίδου), να ακούει Καζαντζίδη;», o κ.Βορίδης δήλωσε χαμογελώντας ότι «κανείς δεν πούλησε κανέναν».

«Ήταν μια απόφαση του Άδωνη και όχι κοινή απόφαση» εξήγησε ο κ.Βορίδης για την υποψηφιότητα του κ.Γεωργιάδη.«Συζητήσαμε πριν βάλει υποψηφιότητα και εξέφρασα την αρνητική μου άποψη. Οι φίλοι συναποφασίζουν… αλλά αν δεν συναποφασίσουν, τότε ο καθένας κάνει την επιλογή του. Δεν υπάρχει επομένως “πούλημα”. Ξεκάθαρα πράγματα», πρόσθεσε.

Ο κ.Βορίδης, αιτιολογώντας την απόφαση του να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η θέση ουδετερότητας είναι μεν ασφαλής, αλλά δεν είναι υπεύθυνη».

«Θέλω να συνταχθώ με αυτούς που θα αντιμετωπίσουν την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, με αυτούς που θα κάνουν μαχητική και δυναμική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτούς που θα κλείσουν την συζήτηση περί συμμαχιών, συναινέσεων και συνεργασι��ν με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΝΤ1