​Ξανά το κατώφλι του Αρείου Πάγου θα περάσει σήμερα Παρασκευή ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ώστε να συνεχίσει την κατάθεση του, ενώπιον του αντεισαγγελέα Δ.Δασούλα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι δύο ποινικές έρευνες είχαν διαταχθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ.Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Τόσκα για τη διαρροή «διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Πανούσης θα έχει μαζί του έγγραφα που ενισχύουν τις καταγγελίες του, αλλά και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων που με τις μαρτυρίες τους μπορούν να τις επιβεβαιώσουν. Παράλληλα, όπως άλλωστε δήλωσε και ενώπιον της Βουλής, ο κ. Πανούσης αναμένεται να ζητήσει τις κασέτες με τις συνομιλίες που τον αφορούν από την ΕΥΠ.

Κατά τη χθεσινή σχεδόν πεντάωρη κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά και με χρονολογική σειρά στις εις βάρος του επιθέσεις το 2009 και το 2010.

Ειδικά, το θέμα της διαρροής «διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ» είναι στο μικροσκόπιο του αντεισαγγελέα και γι' αυτό, όπως σχολίαζε αρμόδια πηγή, έχει ιδιαίτερη αξία ότι την Πέμπτη ο κ.Πανούσης δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, λέγοντας: «Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε από τη Δικαιοσύνη, ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές, γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου».