Κραδασμούς στην κυβέρνηση προκάλεσε η έγκριση του πακέτου προαπαιτουμένων. Το πολυνομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης, με 153 «ναι» και 137 «όχι».

Όμως, εκτός από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που παραιτήθηκε το πρωί της Πέμπτης από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, αποπέμφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, ενώ διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος.

Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Όλα τα άρθρα καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1, 11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγιστικές εξελίξεις: Με 153 βουλευτές η Κυβέρνηση στη Βουλή, στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας!

Τσίπρας: Ο Παναγούλης δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Παναγούλης στο star.gr: Δεν μου είπε κανείς να παραιτηθώ!