Το παρασκήνιο της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα έδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε ο εκδότης των Real News και «Αγορά», η παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη ήταν «λίγο-πολύ αναμενόμενη»: «Προεκλογικά, υπό την πίεση του Αλέξη Τσίπρα μπήκε στα ψηφοδέλτια. Από τότε ήθελε να αποχωρήσει ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πιέστηκε να μείνει στους συνδυασμούς και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως λόγω της προσωπικής του φιλίας με τον πρωθυπουργό».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου, φαίνεται πως «το θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων προκαλεί αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή ήταν η βασική αιτία της διαφοροποίησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη».

Ο κ. Χατζηνικολάου στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα λέγοντας πως αν και προηγήθηκε πολιτικό μασάζ από τον κ. Τσακαλώτο σε αρκετούς «επίφοβους» βουλευτές, στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έντονη ανησυχία για διαφοροποίηση κάποιων όπως πχ. για τον κ. Παναγούλη (σ.σ.: όταν προέβη στο σχόλιο ακόμη δεν είχε ψηφίσει ο κ. Παναγούλης).

Τέλος, όσον αφορά τη διαφοροποίηση του κ. Νικολόπουλου, ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε πως φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής έχει δει πως υπάρχει ένα κενό: «απουσιάζει η έκφραση της –λεγόμενης- αντιμνημονιακής δεξιάς από το Κοινοβούλιο».

«Προφανώς θεωρεί ότι εκεί υπάρχει χώρος πολιτικά για τον ίδιο και το κόμμα του, το μικρό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.

Η Μάρα Ζαχαρέα, από την πλευρά της, υπενθύμισε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά αντίθετα έρχονται για την κυβέρνηση καθώς είναι μπροστά τόσο το ασφαλιστικό όσο και τα επιχειρηματικά δάνεια.