«Έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" θα καταλήξουμε στο τέλος να μην υπάρχει κανένα σπίτι στα χέρια του Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλειστικά στο STAR και τον δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «είπε πολλά ψέματα στους Έλληνες πολίτες και επέβαλε ένα τρίτο μνημόνιο που ήταν τελείως αχρείαστο, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί καν να υλοποιήσει με τέτοιο τρόπο που να βάλει την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά».

«Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε πολύ χειρότερες μέρες με αυτή την κυβέρνηση και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει η ΝΔ με πολύ μεγάλη ταχύτητα στη διαδικασία της εσωτερικής της ανασυγκρότησης ώστε να μπορεί να προτάξει μια πειστική εναλλακτική πρόταση σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας, εξάλλου, για την μάχη για την προεδρία της ΝΔ τόνισε πως πρόκειται για «μάχη ιδεών αλλά και γενεών» και πρόσθεσε: «Συγκρούεται μια σχολή σκέψης που λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ, με μία άλλη που λέει ότι η ΝΔ χρειάζεται μια δημιουργική ανανέωση».

«Εγώ πιστεύω ότι πρεσβεύω καλύτερα από όλους τους συνυποψηφίους μου τη δυνατότητα η ΝΔ να γίνει από συρρικνωμένο κόμμα, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.