Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά τις διαγραφές του Στάθη Παναγούλη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Νικολόπουλου αντίστοιχα από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχει μειωθεί κατά δύο βουλευτές.
Το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα υπερψηφίστηκε τελικά με 153 «ναι» έναντι 137 «όχι» (αριθμός με τον οποίο υπερψηφίστηκαν και τα περισσότερα άρθρα), αλλά άφησε «τραύματα» στην κυβέρνηση, η οποία πριν καν συμπληρωθούν δύο μήνες από την επαν��κλογή της, βρίσκεται με δύο βουλευτές λιγότερους.
Καθώς είναι βέβαιο μέχρι στιγμής ότι ο κ. Νικολόπουλος, όπως ήδη έχει διαμηνύσει, δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα, ενώ ο κ. Παναγούλης δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπραξε προηγουμένως ο κ. Σακελλαρίδης, η κυβερνητική πλειοψηφία εκτιμάται ότι θα πορευθεί πλέον με 153 βουλευτές.
Το ερώτημα πλέον για την κυβέρνηση είναι πώς θα καταφέρει να περάσει τον «κάβο» των επόμενων προαπαιτούμενων (και κυρίως του ασφαλιστικού) με αυτόν τον αριθμό.
Στην «δραματοποίηση» της κατάστασης συντελεί και η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού (στις 10 π.μ.)�� με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για το ταξίδι στην Τουρκία, αλλά προφανώς θα τον ενημερώσει και για τις πολιτικές εξελίξεις.