Φοβερή ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ανέβηκε στο βήμα ο υφυπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Τρύφων Αλεξιάδης για να κλείσει από πλευράς της την συζήτηση των ρυθμίσεων για τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Αλεξιάδης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση σχετικά με όσα είχαν «σούρει» προηγουμένως στην κυβέρνηση οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης, μέσα σε αντιδράσεις των βουλευτών της.

«Όταν ακούω αυτούς που οδήγησαν την χώρα επί 40 χρόνια σε αυτό το σημείο να βγάζουν εδώ κραυγές και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, για τα σπίτια του λαού, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο... Ξεχάσατε για όλα αυτά τα ζητήματα και το ποιοι μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Έρχονται σε αυτό το σημείο με θράσος και να κάνουν κριτική για μια κυβέρνηση που δεν έχει κλείσει ένα χρόνο για μια πολιτική που είμαστε εξαναγκασμένοι και έχουμε εξηγήσει γιατί την κάνουμε, και προσπαθούν να τεκμηριώσουν πάνω σε εμάς αυτή την κριτική» ανέφερε αρχικά μέσα σε «μουρμούρα».

Ο κ. Αλεξιάδης είπε στην συνέχεια «αφήστε τον λαϊκισμό που έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ και ασκείτε κριτική για την πρώτη κατοικία του βουλευτή και της υιοθέτησης…» για να μείνει η φράση του... μετέωρη, καθώς αντέδρασε εντονότατα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος άρχιζε να φωνάζει, χωρίς να ακούγεται καθαρά τι έλεγε, καθώς δεν του δόθηκε ο λόγος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η εντονότατη αντίδραση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα ήταν η αίθουσα της Ολομέλειας να θυμίζει… γήπεδο από τις φωνές μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την παρέμβαση του προεδρεύοντα αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη.

«Είναι μια παλιά κατάσταση αυτό με τον κ. Κεγκέρογλου… Δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ όμως» πρόσθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ένταση επικράτησε και αργότερα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, όταν ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι τον κατηγορούν ότι δεν δίνει στοιχεία για την φοροδιαφυγή αυτοί που ανέχθηκαν να οδηγείται σε παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ. «Γιατί δεν απαντούν που ήταν η λίστα Λαγκάρντ το 2011-12-13; Θα μας πείτε γιατί μεθοδεύατε την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ στο τέλος του 2015; θα απαντήσετε σε αυτά τα ζητήματα;» ρώτησε.

​​