Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη Βουλή o βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στον Μαρξ.
Αμυράς (προς υπουργικά έδρανα): Τα καταφέρατε. Οι υπουργοί της κυβέρνησης έφεραν τον μαρξισμό σε κάθε ελληνική οικογένεια. Απαλλοτριώνετε την ελληνική ιδιοκτησία...
Καραθανασόπουλος (παρεμβαίνει φωνάζοντας): Δεν είναι ο μαρξισμός, οι τραπεζίτες θα πάρουν τα σπίτια. Είσαι γελοίος αν νομίζεις ότι αυτό είναι κομμουνισμός.
Αμυράς: Να αποσύρετε τις ύβρεις! Είστε υβριστής και τραμπούκος.
Καραθανασόπουλος: Καλά κάνω!
Αμυράς: Καλά κάνεις; Τραμπούκε! (προς τους υπόλοιπους βουλευτές) Όπως είδατε, θίξαμε τα ιερά και τα όσια των κομμουνιστών... Να πάρετε πίσω τις ύβρεις κύριε!
Καραθανασόπουλος: Είσαι γελοίος!
Αμυράς (έξαλλος): Εσείς είστε γελοίος! Και δειλός, αυτό είστε! Ή, με άλλα λόγια, είστε ένας Έλληνας κομμουνιστής. Αυτό τα λέει όλα!
(Ο κ. Καραθανασόπουλος συνεχίζει να φωνάζει και ο βουλευτής του Ποταμιού παίρνει εκ νέου το λόγο)
Αμυράς: Αν είχατε υπομονή, θα ακούγατε πως θα έλεγα ότι τα σπίτια ανήκουν στο κράτος αλλά όχι με την ορθόδοξη κομμουνιστική θεωρία.
Καραθανασόπουλος: Το σώνεις. Προχώρα.
Αμυράς: Έλα εδώ να το διαβάσεις! Θα σου το δώσω να το δεις και να ζητήσεις συγνώμη!
Συ��εχίζοντας την ομιλία του ο κ. Αμυράς, αναρωτήθηκε «που είναι τώρα οι Συριζαίοι βουλευτές που ανέμιζαν την κόκκινη σημαία της επανάστασης κατά των τραπεζιτών;».
Αυτό προκάλεσε νέα (αλλά σαφώς πιο σύντομη) λογομαχία, αυτή τη φορά με τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεωνά, ο οποίος παρενέβη σε έντονο ύφος.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τον προηγούμενο καυγά, ο κ. Αμυράς απάντησε ενοχλημένος και χτυπώντας με δύναμη το χέρι του: «Ο κ. Θεωνάς… Ο πρώην κομμουνιστής που αναμόρφωσε το ΙΚΑ. Επί έξι μήνες έσωσε το ΙΚΑ! Και έρχεται τώρα να μας πει για τα σπίτια. Σας παρακαλώ τώρα!».