«Σκληρό ροκ» κατά του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την επίθεση με το «καλημέρα», σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

«Άκουσα στο ρεπορτάζ ότι πριν πάει στην Κωνσταντινούπολη πήρε την κα Μέρκελ και θυμήθηκα την εποχή που ήμαστε εμείς οι “μερκελιστές” και αυτός ο “αντιμερκελιστής”. Και παίρνει γραμμή από την καγκελάριο ακόμη και για να πάει στην Τουρκία» . Μάλιστα, απαντώντας στο ότι ενδεχομένως να πήγε για να εκπροσωπήσει το σύνολο της ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ειρωνικά: «Ναι, η ΕΕ στηρίζεται στους στιβαρούς του ώμους. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες με κομμένη την ανάσα περιμένουν να δουν τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα».

«Είμαστε ως χώρα χειρότερα από ποτέ. Είναι εθνική συμφορά ο κ. Τσίπρας. Ένα νούμερο θα πω απλά: όταν έγινε η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank επί του κακού Σαμαρά και της άθλιας ΝΔ των προσκυνημένων γερμανοτσολιάδων, δίναμε τη μετοχή, δηλαδή τα λεφτά που έπαιρνε το ελληνικό δημόσιο, 31 λεπτά. Ο Τσίπρας τη δίνει σήμερα 1 λεπτό. Δηλαδή 30 φορές κάτω! Και ακόμη συζητάμε αν είναι καλός ή κακός πρωθυπουργός; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει για ��α το καταλάβουμε, να δούμε την Ακρόπολη να την παίρνουν σε κοντέινερ;» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση που είχε γίνει επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι ήταν -κανονικά- η τελευταία και πρόσθεσε: «Είχαν περάσει και τα stress tests οι τράπεζες. Για να καταλάβουμε, στα stress tests βάζουν οι ερευνητές της ΕΚΤ στο κομπιούτερ τα πιο ακραία σενάρια: πόλεμο, σεισμό, καταποντισμό, παγκόσμια ύφεση. Και οι τράπεζες πέρασαν! Τι δεν είχαν προβλέψει; Τον Τσίπρα! Είναι χειρότερος από σεισμό και καταποντισμό»!

Ο κ. Γεωργιάδης καυτηρίασε και το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας είχε καταψηφίσει το νόμο Χατζηδάκη που προστάτευε την πρώτη κατοικία με αντικειμενική έως 420.000 ευρώ και τώρα «φέρνει αυτό το νόμο που οδηγεί σε πλειστηριασμούς το 75% των κατοικιών».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, εκτίμησε ότι θα υπερψηφιστεί καθώς -όπως είπε- «ο κ. Τσίπρας θα “φοβίσει” τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν θα θέλουν να έχουν την πολιτική τύχη του κ. Λαφαζάνη και της κας Κωνσταντοπούλου».