Επίκαιρη επερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατάθεσαν ο Γ. Βρούτσης και άλλοι 14 βουλευτές της ΝΔ με θέμα: «Είναι αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να καταπολεμήσει τη διαφθορά που βρίσκεται στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του;».

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται μεταξύ άλλων στα «δημοσιεύματα “περί γραφείου εξυπηρετήσεων που διατηρούν δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη με τη συνεπικουρία μεγαλοεργολάβου και το οποίο επιταχύνει με την καταβολή «γρηγορόσημου» υποθέσεις πολιτών”» και επισημαίνουν ότι πρόσφατα, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών δόθηκε η δυνατότητα εκπομπής πανελλαδικά, με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλει��ς.

Στη συνέχεια χαρακτηρίζουν «απορίας άξιο» το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, έσπευσε να «καλύψει» την συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη στην εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», χωρίς να έχει δηλώσει την μεταβολή στην επίμαχη δήλωση περιουσιακής κατάστασης θέτοντας – σε πρώτη φάση – τυπικό πρόβλημα ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες.

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας παρά το γεγονός ότι έκανε σημαία του όλα αυτά τα χρόνια την καταπολέμηση της διαπλοκής, αδιαφορεί προκλητικά, διατηρώντας στη θέση του Υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ��την ίδια στάση συγκάλυψης κράτησε και με την περίπτωση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, ο οποίος “ξέχασε” να δηλώσει 1 εκ. ευρώ επί τρία συναπτά έτη, κι αυτό πριν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».

Οι βουλευτές τη ΝΔ προσθέτουν ότι «εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Πρωθυπουργός σιωπά και αποφεύγει να πάρει θέση στα όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ποινικούς κρατούμενους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».