Επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα αλλά και δεν παραιτείται από βουλευτής, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, διαμηνύει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, αλλά εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπ��υλος.

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης: «Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του. Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα "προαπαιτούμενα". Ωστόσο λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα (13/9/2015, Π. Καμμένος στην Πάτρα: Είμαστε εγγυητές της Α κατοικίας όλων των Ελλήνων), όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό (22/7/15, Π. Καμμένος: Η πρώτη κατοικία θα εξακολουθεί να προστατεύεται), διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα “προαπαιτούμενα”». Μάλιστα ο κ.Νικολόπουλος παραθέτει στην ανακοίνωσή του και τα αποσπάσματα από το youtube των σχετικών δηλώσεων Καμμένου!

«Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά. Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια- μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου» δήλωσε.

Όσον αφορά την έδρα του καταλήγει: «Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με ατό το πρόγραμμα που φέρνει το Νομοσχέδιο, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία ης πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε ... Έχω ήσυχη την συνείδηση μου.Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».

​​​