«Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγους μήνες φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, θα νιώθουν σήμερα ντροπή βλέποντας τις ρυθμίσεις που φέρνει τελικά η κυβέρνησή τους» τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του με αφορμή την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα.

«Η εξουσία όμως είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις. Και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί» τονίζει η Σεβαστουπόλεως, η οποία απευθύνει ένα ερώτημα στους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;».

Κλείνοντας με ένα υστερόγραφο την ανακοίνωση, το Ποτάμι αφήνει αιχμές και κατά του κ. Τσίπρα, υπαινισσόμενο πως ο κ. Σακελλαρίδης θα έπρεπε να κρατήσει τη θέση του και να καταψηφίσει: «Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους».