Την απόφαση του να αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λίγο μετά την παραίτηση του, μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Με μια λιτή επιστολή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αφού εξήγησε ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και τους συνεργάτες που τον στήριξαν, αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλείνοντας ο κ.Σακελλαρίδης, τόνισε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν κατά την δεκάμηνη κοινοβουλευτική του θητεία.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, την θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ολόκληρη η επιστολή του Σακελλαρίδη

epistoli.jpg

«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου» αναφέρει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και προσθέτει: «Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Σακελλαρίδη-Πιθανό να παραδώσουν την έδρα τους και άλλοι βουλευτές

Η παραίτηση του κ.Σακελλαρίδη προκάλεσε ένα μικρό σοκ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε βουλευτές που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, διαφωνώντας με πολλά μνημονιακά μέτρα, που δεν υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. Και μπορεί το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός να μην ακούσει "ΟΧΙ" από τους βουλευτές τους, ωστόσο δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και άλλους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσουν τον δρόμο του κ.Σακελλαρίδη, μακριά από τα μνημόνια και τα μέτρα. Πολλοί βλέπουν πίσω από την κίνηση Σακελλαρίδη ένα «σήμα» και προς άλλους βουλευτές που ανήκουν στους «53» να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και αν όχι τώρα, στα επόμενα... προαπαιτούμενα, στα οποία είναι και η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Δείτε επίσης:

Μόνο στο star.gr:Έραβε βουλευτικό κοστούμι ο Βερναδάκης πολύ πριν το goodbye Σακελλαρίδη!