Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γιάννης Πανούσης περνά το κατώφλι του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα Δ.Δασούλα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι δύο ποινικές έρευνες είχαν διαταχθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ.Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Τόσκα.

Μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ.Πανούσης κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι τον στοχοποίησε, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να ζητήσει σήμερα από τον εισαγγελέα να του δοθούν οι κασέτες με τις επίμαχες συνομιλίες. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν καταστραφεί, διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ότι άλλο θέλετε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Τα όσα δήλωσε ο κ.Πανούσης προκάλεσαν την αντίδραση του κ.Παρασκευόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο με την σειρά του, για «αλήθειες που θυσιάζονται στο βωμό των σκοπιμοτήτων».

Σημειώνεται πάντως ότι δεν θα εκτελεστεί η παραγγελία για την αναζήτηση στοιχείων από την δικογραφία σχετικά με τον τραυματισμό του κ.Πανούση κατά τη διάρκεια κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2009. Η εκτέλεση δεν μπορεί να καταστ��ί εφικτή λόγω παρέλευσης της πενταετίας.