Σκληρό ροκ «έπαιξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ευθέως πως κάποιοι «σχεδιάζουν τη διαδοχή στη ΝΔ σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες» και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ «να πάρουν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και να πουν όχι στους παραδοσιακούς μηχανισμούς. Να μην τους αφήσουν να εκλέξουν αυτοί τον νέο αρχηγό, να πάρουν άλλη μια σημαντική απόφαση».

Ο ίδιος, τόνισε ότι θέλει να κάνει τη ΝΔ «από ένα συρρικνωμένο κόμμα, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε με επίθεση στον πρωθυπουργό: «Δεν ψάχνει η ΝΔ έναν ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα. Ακούω πολλές φορές ότι ψάχνουμε στη ΝΔ τον αντί-Τσίπρα. Ποιον αντί-Τσίπρα; Το ανάποδ�� του Τσίπρα ψάχνουμε. Ψάχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθό πολιτικό λόγο και δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ραντεβού με την ιστορία» τις εκλογές της Κυριακής και παρατήρησε πως αν πάνε λίγοι να ψηφίσουν, θα δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι η ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία στην κοινωνία και η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.