Στην αντεπίθεση περνά ο Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με την «υπόθεση Πανούση», κάνοντας λόγο για μυθεύματα τα όσα λέγονται περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με εγκλημ��τίες και τρομοκράτες.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να είναι ανοικτό στο διάλογο για την προάσπιση και την προαγωγή της Δικαιοσύνης και όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν η αλήθεια θυσιάζεται διαρκώς στο βωμό της εντυπωσιοθηρίας και των σκοπιμοτήτων, τότε για όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη οι δρόμοι είναι δύο: είτε να δαπανούν τον χρόνο τους για να ανασκευάζουν τις αλλεπάλληλες συκοφαντίες, αφαιρώντας αντίστοιχο χρόνο από βασικά έργα τους, είτε να απαντούν σποραδικά αλλά με παρρησία και σαφήνεια».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε νομοθετήματα με κοινωνικούς στόχους και τονίζει πως είναι «άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες».

«Όποιος ισοπεδώνει τη διαφορά, παραγνωρίζει τόσο την αξία της δικαιοσύνης όσο και το αρνητικό βάρος της παρανομίας» καταλήγει ο υπουργός.