​«Η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τα επεισόδια στη Βουλή με τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν νερά και νεράντζια.

Ο κ.Αποστόλου εξηγεί ότι, «ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις».

«Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις, που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης», ξεκαθαρίζει ο κ. Αποστόλου, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση του με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά.