​Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία που πέτυχε με τους δανειστές όσον αφορά στα «κόκκινα δάνεια» και στους πλειστηριασμούς ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Α��ό τη Σεισάχθεια, φτάσαμε στην απόλυτα -μέσω των δικαστηρίων- επιλεκτική προστασία. Νομίζω ότι αυτό αν μη τι άλλο προσκρούει στην πολιτική ηθική», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Σε σχέση με αυτό που έλεγε η κυβέρνηση υπήρξε όλεθρος».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις προεκλογικές εκστρατείες των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, ο κ. Δένδιας είπε ότι «πρόκειται για τέσσερις αξιόλογους υποψήφιους όπως και αν το δει κανείς, με διάφορες τάσεις, που κι αυτό έχει σημασία μέσα σε ένα κόμμα».

Μιλώντας συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη, είπε ότι «ουδέποτε έκρυψε αυτό που είναι, παρουσιάζει μια δεξιά υποψηφιότητα, προσπαθεί να μιλήσει σε ένα δεξιό ακροατήριο – σεβαστό».

Για τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «έθεσε θέματα, κι αυτό είναι χρήσιμο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα γι’ αυτόν, στον δικό μας εσωκομματικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε με την παρουσία του –δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό», ενώ για τον Α. Τζιτζικώστα σχολίασε το προεκλογικό του σποτ, λέγοντας:

«Είναι καλύτερα να πηγαίνουμε σε θετικό μήνυμα σε ό,τι αφορά στα ε��ωκομματικά. Δεν είναι ωραίο να πηγαίνουμε σε αρνητικό μήνυμα. Είναι ένα καλό, συμπαθητικό παιδί με παρουσία στην παράταξη».

Τέλος σχολίασε και την υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως είπε «εκπροσωπεί μία σταθερά».

Όσο για το γεγονός ότι δεν θέλησε να γίνει ένα debate, ο κ. Δένδιας είπε:

«Νομίζω ότι επειδή έχει την ισχυρή πιθανότητα της νίκης δεν θέλει να ανοίξει πληγές την επόμενη μέρα, τις οποίες –κακά είναι τα ψέματα- δεν τις καλύπτεις εύκολα…».