​Με το… γάντι σφάχτηκαν την Τετάρτη το πρωί στην εκπομπή Live U του Star, ο Α. Γεωργιάδης και ο Α. Τζιτζικώστας για το ποιος έχει στηρίξει περισσότερο το κόμμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Star, όταν ο Α. Γεωργιάδης θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά για να απαντήσει στις αιχμές του αντιπάλου του, ότι στο παρελθόν είχε καταφερθεί εναντίον τόσο του Κ. Καραμανλή, όσο και του Α. Σαμαρά.

«Εγώ πράγματι έχω καταφερθεί κατά του κ. Καραμανλή και κατά του κ. Σαμαρά, όταν ήμουν σε αντίπαλο κόμμα με τη ΝΔ, κι αυτό ήταν πριν πολλά χρόνια. Εσύ όμως έκανες αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Σαμαρά, ενώ ήσουν στη ΝΔ κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Ζητάω από τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, αν είσαι εσύ, που στο εύχομαι, να πεις “ναι έκανα λάθος που αντιπολιτεύτηκα την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά”. Όχι γιατί ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά γιατί ήταν κυβέρνηση της ΝΔ, του κόμματος που θες κι εσύ να ηγηθείς και εύχομαι κάποια στιγμή να τα καταφέρεις».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης, δεν δίστασε να καλέσει τον αντίπαλό του στην σημερινή του συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ σε ένα «άτυπο» debate μπροστά στους υποστηριχτές του.

«Αντί να τα λέμε έτσι, εγώ σε καλώ σήμερα στη συγκέντρωσή μου στο Σπόρτινγκ, να έρθεις και να τα πεις όλα μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους και αν τους κερδίσεις, έλα να γίνεις αρχηγός. Έτσι βγαίνουν οι αρχηγοί Αποστόλη. Όχι μακριά. Έλα στο λαό, αφού τολμάς σήμερα στο Σπόρτινγκ στις 19:00. Εγώ θα σου δώσω το βήμα», του είπε.

Από την πλευρά του ο Α. Τζιτζικώστας απάντησε στον Α. Γεωργιάδη:

«Εμένα με ενδιαφέρει από Δευτέρα να είμαστε ενωμένοι γιατί θα έχω την ευθύνη αυτής της παράταξης, να την κρατήσω ενωμένη και θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα τη μεγαλώσουμε. Τίποτε από όλα όσα είπε δεν ισχύουν. Ποτέ δεν είπα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια κριτική άσκησα στις κυβερνήσεις της ΝΔ ήταν για να βελτιωθούμε. Γιατί αν δεν ασκήσεις κριτική δεν μπορείς να βελτιωθείς και αύριο ως αρχηγός θα θέλω την κριτική γιατί χωρίς κριτική δεν βελτιωνόμαστε».

Επεσήμανε ακόμα ότι η κριτική που ασκεί δεν είναι χτύπημα, τονίζοντας ότι πολλές φορές προειδοποίησε την κυβέρνηση της ΝΔ γι�� πράγματα για τα οποία δικαιώθηκε.

«Ήμουν πάντα πολύ συνεπής. Δεν έχω λείψει από τη ΝΔ ούτε μία μέρα. Δεν είμαι σήμερα εδώ κι αύριο εκεί», είπε και απέρριψε την πρόταση του Α. Γεωργιάδη γι�� το Σπόρτινγκ, μιας και την ίδια ώρα θα έχει μια ομιλία, όπως είπε στην Ελευσίνα.