​Γραπτή δήλωση, με την οποία επιχειρεί να… «μαζέψει» τα περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, διένειμε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

«Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία προσωπική κόντρα με τον Π. Λάμπρου, το όνομα του οποίου, όπως αναφέρει «ουδέποτε ανέφερε».

«Δεν έχω καμία σχέση με διαρροέ�� εγγράφων, μολονότι δεν έχω αντιληφθεί τα περί διαρροής, ε��ώ ουδείς έχει δηλώσει ότι κατέχει έστω και ένα έγγραφο. Μόνον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει το φάκελο και γνωρίζει το περιεχόμενο», συνεχίζει ο κ. Πανούσης, υπογραμμίζοντας:

«Δεν κάνω πολιτική. Υπερασπίζομαι την ασφάλεια της οικογένειάς μου και αναζητώ αυτούς που με στοχοποιούν (2009 – 2015). Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι».

Στο ίδιο ύφος ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι:

«Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, υπηρεσίες ή οποιονδήποτε άλλον. Οπότε τα περί σχεδίου που υπηρετώ ή τα χυδαία περί προώθησης βιβλίου που θα εκδώσω πέφτουν στο κενό. Δεν έχω υπογράψει καμία παρακολούθηση κανενός πολίτη. Αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας ( αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζ��υν το περιεχόμενο του φακέλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν τον Μάιο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν; Τέλος πάντων δεν προκύπτει τέτοιο θέμα. Αν από την άλλη πρόκειται για αστυνομικό διήγημα γιατί ανησυχούν; Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (και όχι της καμαρίλας) θεωρώ ότι: Η πολιτική ηθική, η προσωπική ευθύνη και η διαφάνεια είναι αναπόσπαστα μέρη της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Δεν υπάρχει αριστερή βία, που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε ή συγκαλύπτουμε. Η Αριστερά δεν πρέπει να συνεχίζει τον εύκολο και ολισθηρό δρόμο “της κατασκευής εχθρών και σεναρίων συνωμοσίας". Φως, περισσότερο Φως… Τα υπόλοιπα θα ��α συζητήσουμε στην Επιτροπή» και καταλήγει σε ένα υστερόγραφο μέσα στο υπονοούμενο.

«Εγώ, επειδή έχω μια σωκρατική αντίληψη των Νόμων και της Πολιτείας, αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ, δε θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».

Προσερχόμενος μάλιστα στη Βουλή, ο κ. Πανούσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής σε δήθεν αντιεξουσιαστές που καπηλεύονται κοινωνικούς αγώνες ήταν σημαντική.