​«Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι από ορισμένους συναδέλφους που καμιά φορά ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές με τη νεοδημοκρατική ηθική. Λέω “παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω”». Μ’ αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Β. Μεϊμαράκης στο σποτάκι που έβγαλε ο Α. Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κομοτηνή, θέλοντας να μην ανεβάσει τους τόνους λίγο πριν τη μεγάλη εκλογική μάχη της Κυριακής.

Φρόντισε πάντως με εύσχημο τρόπο να στείλει τα μηνύματά του, ότι εκείνος είναι ο γνήσιος εκφραστής της κεντροδεξιάς παράταξης, γέννημα θρέμμα από τα σπλάχνα της ΝΔ.

«Από το 1974 διαχρονικά δεν έθεσα ποτέ ζητήματα τέτοια στο κόμμα. Είχα πάντα πολιτικές απόψεις, μπορεί να είχα πολιτικές διαφωνίες, αλλά τις εξέφραζα πολιτικά και με επιχειρήματα και σύμφωνα με τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που περιγράφεται στο Καταστατικό μας», είπε, αφήνοντας αιχμές για τον Α. Τζιτζικώστα.

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί, σημειώνοντας ότι είναι λάθος το μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει επιλεγεί, αφού η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ, το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε τον Α. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός στα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα στο προσφυγικό και συμφώνησε ότι τα κέντρα υποδοχής πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και όχι στα ελληνικά νησιά.

«Ο ΦΠΑ και η αύξηση είναι μέτρα της κυβέρνησης. Οι περικοπές που γίνονται είναι μέτρα της κυβέρνησης. Η περικοπή στο επίδομα θέρμανσης είναι μέτρο της κυβέρνησης. Η περικοπή διαφόρων προνοιακών επιδομάτων είναι μέτρο της κυβέρνησης. Ο ΦΠΑ 23% στην Παιδεία είναι μέτρο της κυβέρνησης. Το φορολογικό των αγροτών ή των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μέτρο της κυβέρνησης. Άρα, λοιπόν, πρέπει να τους απαντάμε πάντα. Γιατί λέγε - λέγε - λέγε μένει η εντύπωση ότι μπορεί και να τα ψηφίσαμε. Δεν τα έχουμε ψηφίσει. Και όχι μόνο δεν τα έχουμε ψηφίσει και τώρα που θα έρθουν δεν θα τα ψηφίσουμε. Και αυτό να το ξέρουν και οι έξω και οι Έλληνες», είπε.

Σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε στελέχη της ΝΔ στη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη.