«Πόλεμος» ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση με θέμα τη διαπλοκή ξέσπασε στον απόηχο της χθεσινής ερώτησης-καταγγελίας του Λευτέρη Αυγενάκη για δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν στήσει «φάμπρικα» διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων.

Με αφορμή την ερώτηση του κ. Αυγενάκη, 15 βουλευτές της ΝΔ -με επικεφαλής τον ίδιο τον βουλευτή Ηρακλείου- κατέθεσαν ερώτηση στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου ρωτούν εάν «είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να καταπολεμήσει τη διαφθορά που βρίσκεται στα “σπλάχνα” της κυβέρνησής του».

Οι βουλευτές της ΝΔ επιτίθενται στην κυβέρνηση και τους κ. Σπίρτζη και Παππά λέγοντας ότι μέσω του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών «προσπαθούν να δημιουργήσουν “Υπουργό Καναλάρχη” μέσω ενός απόλυτα συγκεντρωτικού συστήματος αδειοδοτήσεων».

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές επιτίθενται και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα του Αλέκου Φλαμπουράρη και συγκεκριμένα για «τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας στην εταιρεία “Διάτμηση ΑΤΕ” χωρίς να έχει δηλώσει την μεταβολή στην επίμαχη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, θέτοντας –σε πρώτη φάση- τυπικό πρόβλημα ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες. [..] Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ακόμη και σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της εταιρείας “Διάτμηση ΑΤΕ” και παράλληλα να συμμετέχει στην Κυβέρνηση».

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στη συνέχεια και στον Γιώργο Σταθάκη, «ο οποίος “ξέχασε” να δηλώ��ει 1 εκ. ευρώ επί τρία συναπτά έτη» και προσθέτουν πως προκαλεί εντύπωση το ότι «ο Πρωθυπουργός σιωπά και αποφεύγει να πάρει θέση στα όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ποινικούς κρατούμενους και μέλη τρομοκρατικ��ν οργανώσεων».

«Είναι πραγματικά αποφασισμένος ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, που όπως φαίνεται είναι στα «σπλάχνα» της Κυβέρνησής του; Θα αντιμετωπίσει άραγε και αυτή την υπόθεση με απαξίωση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποθέσεις «Βαλαβάνη», «Χαϊκάλη», «Κορωνάκη», «Πολάκη», «Φλαμπουράρη», «Σταθάκη» κ.α., και οι οποίες δυστυχώς στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν πλήρως; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Πρωθυπουργός αναφορικά με την υπόθεση του κ. ��λ. Φλαμπουράρη, η οποία έχει σοβαρότατη ποινική διάσταση και σήμερα ο ίδιος διατηρεί τον χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50%;» καταλήγουν οι 15 βουλευτές της ΝΔ.

Ολόκληρη η ερώτησή τους εδώ: Ερώτηση 15 βουλευτών της ΝΔ.docx
Η απάντηση Παππά-Σπίρτζη σε δημοσιεύματα

Με αφορμή, εξάλλου, σημερινό δημοσίευμα των Νέων όπου κατονόμαζε ευθέως τους Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη, οι δύο υπουργοί εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση όπου κάνουν λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα και εντεινόμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους.

«Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί, αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χα��ακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους» τονίζουν σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο υπουργοί, σχετίζοντας τις επιθέσεις με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τα ΜΜΕ.

«Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν» επισημαίνουν στη συνέχεια, απειλώντας με αγωγές.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο υπουργών εδώ: Δήλωση υπουργών κ. Παππά και Σπίρτζη.doc