​Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Π. Μοσκοβισί.

«Είναι μια καλή μέρα σήμερα. Μετά από μέρες και νύχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις τιμές των φαρμάκων και το νόμο για τη δομή του ΤΧΣ, που όπως είπε θα συμ��άλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι της διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι πρέπει να «δημιουργηθεί ένα φερέγγυο πλαίσιο», ώστε να μην επιβαρύνονται η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες.

Επανέλαβε ακόμα ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες και να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα και το πρόβλημα των μπαταχτσήδων.

Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το πρωί της Τρίτης το Euro Working Group αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη και τώρα αναμένεται η νομοθέτηση των μέτρων από την ελληνική Βουλή.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των θεσμών και κατόπιν θα δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. για τις τράπεζες.