​Τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι μια καλή ρύθμιση και δεν θα προστατεύει επαρκώς την πρώτη κατοικία, όπως όλοι είχαμε δεσμευτεί ότι πρέπει να γίνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια ασταθής κυβέρνηση καθώς δεν έχει ούτε προοπτική, ούτε σχέδιο.

«Δεν νομίζω ότι με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ουσιαστική προοπτική να ξεφύγουμε από το μνημονιακό σπιράλ της ύφεσης», είπε.

Σε ερώτηση μάλιστα αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός:

«Εγώ δεν μπορώ να δω ουσιαστικό περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον αυτός εκφράζεται σήμερα πολιτικά, διότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες διαφορές. Πώς θα συνεργαστούμε εμείς με μία κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να καλύπτει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούν ανοιχτά με τρομοκράτες»;

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «είναι ένδειξη της παθογένειας της ΝΔ το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε μία συζήτηση δημόσια. Δεν έχουμε κάνει ειλικρινή αυτοκριτική (…) Ή θα το κάνουμε τώρα ή θα χάσουμε άλλη μία ευκαιρία».

«Εγώ χαρακτηρίζω τη ΝΔ ως ένα μαγαζί γωνία χωρίς εμπόρευμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.