​Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με τους εκπρόσωπους των θεσμών, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega.

Η κα Γεννηματά χαρακτήρισε «δραματική εξέλιξη» τη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που η πρώτη κατοικία παύει να προστατεύεται.

«Θυμάμαι αυτά που έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και βλέπω ότι μετά από πέντε χρόνια που το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τα σπίτια των ανθρώπων γιατί δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη, υπάρχει νόμος ΠΑΣΟΚ, ερχόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Αυτή δεν είναι αριστερά, είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη, αναποτελεσματική που δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητείται».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση για δημαγωγία, λαϊκισμό και ψέματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες θα αντιληφθούν ποια είναι η πραγματικότητα και θα δώσουν την απάντ��σή τους.

«Η κυβέρνηση οδηγεί αυτή τη στιγμή την Ελλάδα σε ένα διαρκές αδιέξοδο, κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις ακριβώς γιατί δεν έχει την ικανότητα, δεν έχει στελέχη, δεν έχει τη γνώση, είναι αδαείς και αναποτελεσματικοί. Το Grexit είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας και πλέον είναι φανερό ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος με τις διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης να έχουμε κοινωνικές εντάσεις», είπε η κα Γεννηματά, κατηγορώντας για την κατάσταση αυτή προσωπικά τον Α. Τσίπρα.

«Ψηφίσαμε τη συμφωνία το καλοκαίρι γιατί βρ��θήκαμε απέναντι στο Grexit με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των χειρισμών της. Την ψηφίσαμε για να διατηρήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο που το θεωρούμε εθνικό κεκτημένο», είπε η κα Γεννηματά και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να είναι «δεκανίκι» ή «ρεζέρβα» κανενός «γιατί η χώρα δεν χρειάζεται ευκαιριακές συμφωνίες και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε αυτό που βλέπουμε σήμερα».