Ως τη «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν αντι��ετωπίζει απλά μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά μια παρακμή».
«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε την αντίστροφη μέτρηση για την οριστική ρήξη με το παλιό που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να αλλάξουμε την παράταξη, να την κάνουμε ελκυστική για να μπορέσουμε σύντομα να αλλάξουμε και τη χώρα» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξ�� Τσίπρα: «Είναι η προσωποποίηση του παλιού και ο ΣΥΡΙΖΑ η προσωποποίηση των παλιών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κρίση».
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, λέγοντας ότι τα δεδομένα άλλαξαν για την Ευρώπη και την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στους τρομοκράτες.
Στη συνέχεια, αφού επέκρινε τακτικές που είχε ακολουθήσει η ΝΔ και μίλησε για συρρίκνωση, ανέπτυξε τις δικές του προτάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα και σημείωσε «ή αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε».
Τέλος, τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: «ή θα σταθούμε απέναντι να τους νικήσουμε ή θα του�� αφήσουμε να αποτελειώσουν την χώρα».