Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου υποστήριξε ότι κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ διότι θέλει «μια Νέα Δημοκρατία που δεν θα φοβάται την Αριστερά».

«Θα κάνω την ζωή των Ελλήνων καλύτερη, δεν θα φοβηθώ την Αριστερά. Θα κυβερνήσουμε την χώρα με αποφασιστικότητα και θάρρος» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η Αριστερά φταίει για την κατάσταση που είμαστε σήμερα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η “πρώτη φορά Αριστερά” αλλά η "δεύτερη φορά ΠΑΣΟΚ του ΄81"».

O κ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική στο κόμμα του λέγοντας ότι για πολλά χρόνια η ΝΔ έκρυβε την ιδεολογική της ταυτότητα και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω υπερηφάνεια στον δεξιό, υπερηφάνεια στον Νεοδημοκράτη. Όταν θα έχουμε αυτήν την ιδεολογική υπερηφάνεια, θα κάνουμε γρήγορα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας». Από την κριτική του δεν ξέφυγε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για τον οποίο είπε: «Τι είναι σημαντικό; Ο αρχηγός της ΝΔ να βλέπει από πριν τι πρόκειται να συμβεί και να προειδοποιεί ή να είναι κάποιος που καταλαβαίνει μόνο εκ των υστέρων τα πράγματα; Όταν εγώ κατήγγειλα τη μεταναστευτική πολιτική της κας Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Τζιτζικώστας ζητούσε να στηρίξουμε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Θα κάνει αυτοκριτική ο φίλος μου ο Αποστόλης για ποιό λόγο τότε έλεγε αυτά ενώ τώρα λέει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα άνοιξε τα σύνορα;».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «λαϊκιστή, τυχοδιώκτη πολιτικό και ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Έλεγε ότι δεν θα συναντούσαν ποτέ υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ την τρόικα και τώρα πάνε στα ξενοδοχεία να τους συναντήσουν».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και το θέμα με την ερώτηση-καταγγελία του κ. Αυγενάκη για υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που έχουν στήσει «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων και διευθετήσεων, λέγοντας: «Ο κ. Αυγενάκης είχε πέσει μέσα και στις τρεις προηγούμενες φορές, για την κα Βαλαβάνη, τον κ. Κορωνάκη και τον κ. Χαϊκάλη. Για να το γράφει αυτό... απλά κρατήστε την ερώτησή του και θα δείτε». Μάλιστα, τόνισε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου «είναι ένας από αυτούς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ και θα του άξιζε»!

Τέλος, για ακόμη μία φορά δήλωσε υπερήφανος που υπήρξε υπουργός του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι θεωρεί «τρομακτική αδικία, εμείς οι Νεοδημοκράτες να έχουμε ξεχάσει πόσο καλός αρχηγός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς διότι παρέδωσε την Ελλάδα, από το χάος που την παρέλαβε, ένα βήμα προ της εξόδου της στις αγορές».