Υπέρ του να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ αν αποφασισθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την συμμαχία τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και νομίζω ότι πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας … Είναι δύσκολο να βγάλουμε την ουρά μας απέξω» ανάφερε ο κ. Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alphα αν και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για στρατιωτική κινητοποίηση».

Τόνισε ακόμα ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι «δηλώσεις όπως του κ. Καμμένου για αποστολή τζιχαντιστών στο Βερολινο να μας καταστήσουν διεθνή παρία».
Όσον αφορά την μορφή της συμμετοχής της Ελλάδας σε μία επιχείρηση του ΝΑΤΟ, άφησε να εννοηθεί ότι θα αφορά την χρήση αεροδρομίων και την λογιστική υποστήριξη: «Θεωρώ ότι θα κάνουμε το ίδιο που κάναμε στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις».
Για τις εξελίξεις στη ΝΔ ενόψει της εκλογής αρχηγού την Κυριακή, επανέλαβε ότι «θα ήταν καλύτερο να είχαμε οργανωμένο διάλογο» και διατύπωσε αιχμές για την στήριξη Βορίδη στην υποψηφιότητα Τ��ιτζικώστα.
«Η στήριξη Βορίδη επιβεβαιώνει τον ιδεολογικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, που έχει σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά» υποστήριξε.