Τη στήριξή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα εξέφρασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι καταξιωμένα στελέχη της παράταξης και ο καθένας έχει προσφέρει πάρα πολλά» είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εξήγησε στη συνέχεια γιατί ο ίδιος επιλέγει να στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα: «Εγώ θα στηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί ο ίδιος πιστεύει στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος και έχει ένα όραμα για την ανανέωση του κόμματος. Πάντα βέβαια με βάση τις ιδεολογικές αρχές και αξίες που χάραξε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατί��ς Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, «τον θεωρώ ικανό να κερδίσει τον κ. Τσίπρα και μου αρέσει που είναι ευθύς και έδωσε βαρύτητα στον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος και στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι θέλει «να αλλάξει η αισθητική λειτουργία της Βουλής» και έδωσε εκ νέου ξεκάθαρη απάντηση για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος με πρόεδρο τον κ. Τζιτζικώστα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για ηθελημένη παρερμηνεία του Συντάγματος από κάποιους: «Το ζήτημα της ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση. Εάν γίνουμε κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι πρωθυπουργός. Στο διάστημα που το κόμμα θα είναι στην αντιπολίτευση, μέχρι να γίνουν εκλογές, οι αποφάσεις στα βασικά ζητήματα θα λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μην ξεχνάτε η Βουλή σε επίπεδο αρχηγών συζητά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έγραψα σχετικό άρθρο, για να λύσουμε το ζήτημα αν μπορεί ο μη βουλευτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Τζιτζικώστας, να γίνει πρωθυπουργός. Με βάση τις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός. Με ενοχλεί που πάρα πολλοί βγαίνουν (ακόμα και έντυπα της αντιπολίτευσης) και για να πλήξουν τον κ. Τζιτζικώστα, λένε ότι δε μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, αγνοώντας ή ηθελημένα παρερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν λυθεί».