Την ώρα που όλος ο πλανήτης συγκλονίζεται από την τραγωδία του Παρισιού, όπου 132 άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα από τζιχαντιστές, στην Ελλάδα… υπάρχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, που προκαλούν με αναρτήσεις και δηλώσεις, ενώ ακόμη το αίμα στην Γαλλία είναι νωπό.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της κας Ραχήλ Μακρή, όσο χιλιάδες χρήστες του Facebook πλημμύριζαν το προφίλ τους με φωτογραφίες, σκίτσα και μηνύματα συμπαράστασης στο γαλλικό λαό μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι!

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αν και αρχικά ανέβασε την ��αλλική σημαία, μέσα σε λίγες ώρες το μετάνιωσε και την κατέβασε, αναρτώντας την ελληνική σημαία!

ραχιλ.jpg

Όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία που έβαλε η κα Μακρή θύμιζε σε κάποιους την σημαία των νησιών Σέτλαντ και διάφοροι χρήστες το διαδικτύου άρχισαν να κατακλύζουν τα social media με καυστικά σχόλια.

Η κα Μακρή, χωρίς καμία συναίσθηση της ιστορικής βαρύτητας των δραματικών γεγονότων στην Γαλλία, απάντησε στους επικριτές της ειρωνικά. «Η σημαία που ψάχνετε από το πρωί να βρείτε σε ποια χώρα ανήκει και ανεβάζετε στα ντουβάρια σας # είστε ηλίθιοι"» έγραψε η πρώην βουλευτής, ανεβάζοντας ακόμη μια σημαία με σταυρό, αυτή τη φορά του ΕΛΑΣ, γράφοντας με ειρωνική διάθεση: «Φαίνεται και το ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ χρησιμοποίησε την σημαία των Σέτλαντ Άιλαντ» .

raxil4.jpgmakri.jpg

Ζουράρις: Η Γαλλία όπως έστρωσε θα κοιμηθεί

Την ίδια ώρα, στο… ραδιόφωνο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις, αντί για συλληπτήρια έδινε… την επιστημονική του άποψη για τις ευθύνες της Γαλλίας!

Μιλώντας στο Focus Fm για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο βουλευτής, αφού ανέφερε αρχικά πως αγαπάει την Γαλλία και την θεωρεί «δευτεροπατρίδα» του, συνέχισε με νόημα, λέγοντας «γι’ αυτό η αγαπημένη μου Γαλλία, όπως έστρωσε θα κοιμηθεί». Η δήλωση του αυτή προκάλεσε όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις, καθώς έγινε λίγα 24ωρα μετά το μακελειό.

Επίσης, ο κ.Ζουράρις ανέφερε πως όταν δίδασκε στη Γαλλία, μερικοί φοιτητές του με καταγωγή από την Αλγερία και το Μαρόκο, έτρεφαν απίστευτο μίσος εναντίον της Γαλλίας λόγω του ... αποικιοκρατικού της παρελθόντος. (Ακούστε το ηχητικό).