​Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ εντείνουν τη ρητορική τους, με στόχο να κερδίσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους γίνεται.

Έτσι, ο Α. Γεωργιάδης εκτόξευσε τα βέλη του εναντίον του αντιπάλου του Α. Τζιτζικώστα, κατηγορώντας τον ότι στις ευρωεκλογές στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στήριξε στις ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση πριν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι στις προθέσεις του είναι να κατέβει και να κερδίσει την προεδρία του κόμματος.

«Στις εκλογές κατεβαίνεις για να κερδίσεις», είπε και αποκάλυψε ότι έχει απορρίψει παρασκηνιακές προτάσεις για ανάληψη θέσεων την επομένη της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.

Όσον αφορά στην απόφαση του Μ. Βορίδη να στηρίξει ανοιχτά τον Α. Τζιτζικώστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Δεν με ενόχλησε που ο κ. Βορίδης στήριξε τον Τζιτζικώστα. Με ενόχλησε το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για την επιλογή του, ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι η λύση στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».

Όσο για το αν επλήγη από την απόφαση αυτή η προσωπική του σχέση με τον κ. Βορίδη, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Οι φιλίες αποδεικνύονται στην πράξη. Ο κ. Βορίδης είχε εξ αρχής εκφράσει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητά μου».

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να οριστεί ο κ. Βορίδης επικεφαλής της ΝΔ στη Βουλή αν εκλεγεί ο Α. Τζιτζικώστας, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε:

«Ο κ. Τζιτζικώστας μ��ορεί να βάλει όποιον θέλει επικεφαλής της ΝΔ στη Βουλή αλλά ο Τσίπρας δεν θα συνομιλεί μαζί του. Η ΝΔ θα είναι κοινοβουλευτικά ανύπαρκτη».

Τζιτζικώστας: «Η χώρα κυβερνάται από μια ομάδα επικίνδυνων ανθρώπων για τα εθνικά θέματα»

Ο Α. Τζιτζικώστας από την άλλη σε συνέντευξή του στον Real Fm υποστήριξε ότι η υποψηφιότητά του μιλάει στο όλον, απορρίπτοντας τα σχόλια ότι η στήριξη Βορίδη και Μπαλτάκου στο πρόσωπό του δίνει ένα «χρώμα» στην υποψηφιότητά του.

«Απολύτως κανένα "χρώμα". Η δική μου υποψηφιότητα μιλάει στο όλον. Και ο κ. Βορίδης έχει δικαίωμα να με στηρίξει, όπως με υποστήριξε και ο κ. Αρβανιτόπουλος, εκφραστής καθαρά του κεντροδεξιού χώρου. Δηλαδή, εμείς είμαστε μία παράταξη, η οποία πρέπει να μιλάει σε όλο τον κόσμο, από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς», είπε και πρόσθεσε:

«Η προεκλογική εκστρατεία έγινε κάτω από συνθήκες μη διαλόγου. Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για κάποιο λόγο, φοβάται τον διάλογο και κάνει κάτι χειρότερο, κατά την άποψή μου. Εγώ προσωπικά τον τιμώ, είναι ένας άνθρωπος με 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα, αλλά διαφωνώ απόλυτα με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υποψηφιότητά του, διότι αυτή τη στιγμή δεν διεκδικεί την ψήφο των νεοδημοκρατών, την απαιτεί στη λογική “εγώ είμαι πρόεδρος, έστω και προσωρινός”, κι αυτό είναι κακό για τη Δημοκρατία μας και για την παράταξή μας, στο τέλος - τέλος».

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας επιτέθηκε και εναντίον της κυβέρνησης σημειώνοντας:

«Η χώρα μας κυβερνάται από μια ομάδα επικίνδυνων ανθρώπων για τα εθνικά μας θέματα και την ασφάλεια της χώρας. Εγώ ως υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, σας το λέω ξεκάθαρα, θα εστιάσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα, σε αυτά τα ζητήματα, της ασφάλειας, των εθνικών θεμάτων πέρα από την οικονομία, πέρα από τα κοινωνικά θέματα».