​«Οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες» . Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού.

megaro.jpg

megaro2.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος και ο γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, o oποίος παρέστη στην τελετή, αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, στην συνέχεια άκουσαν την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδος.

megaro6.jpg

megaro3.jpg
megaro5.jpg

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον γάλλο πρέσβη του ζήτησε να μεταφέρει στον Φρανσουά Ολάντ και στον γαλλικό λαό την διαβεβαίωση ότι «για μας, τους Έλληνες, και θέλω να πιστεύω για όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο, ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές, οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήτοι Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες».

Ο γάλλος πρέσβης εισήλθε στην αίθουσα, όπου έγινε η τελετή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ενώ παρών στο γεγονός ήταν και ο Γενικός ��ραμματέ��ς της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης ε.τ.κ. Γεώργιος Γεννηματάς.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο ο κ.Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να του εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και την ολόπλευρη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό λαό για το στυγερό τρομοκρατικό έγκλημα των ισλαμιστών στο Παρίσι.