​Ανακοίνωση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι εξέδωσε το τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «επίθεση στην Δημοκρατία και επίθεση εναντίον όλων των ευρωπαίων πολιτών».

Για τα μέλη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συμπάσχουμε με τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και με ολόκληρο τον Γαλλικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η ανακοίνωση:

"Εμείς, τα μέλη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο λαό της Γαλλίας, και ιδιαίτερα του Παρισιού, που υπέστη τις δεκάδες δολοφονίες αθώων πολιτών από τις επιθέσεις των Φανατικών Τζιχαντιστών – Καμικάζι, που έσπειραν το θάνατο με εκρηκτικά και σφαίρες.

Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή στρέφεται εναντίον όλων των Ευρωπαίων πολιτών και πάνω απ’ όλα στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη οικοδομήθηκε πάνω στην αρχή της ισοτιμίας όλων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών πεποιθήσεων και για τη�� υπεράσπιση αυτών των αξιών, πολιτικά της όπλα ήταν η ανεκτικότητα, η ανοχή, η ισονομία, η ανεξιθρησκία, το δημοκρατικό κεκτημένο, το πολιτικό άσυλο, η ευημερία όλων, ακόμη και με την άσκηση θετικής μεροληπτικής οικονομικής αντιμετώπισης υποβαθμισμένων κοινωνικά εθνικών φυλετικών και μειονοτικών ομάδων.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι μία επίθεση στη Δημοκρατία και στις ελευθερίες που αυτή προστατεύει. Ένα έγκλημα κατά της ίδιας της Ανθρωπότητας.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συμπάσχουμε με τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και με ολόκληρο τον Γαλλικό λαό".