«Όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα "να αφήσω τα παιδιά"» δηλώνει στην συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, για την σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστές!

Ο πρώην υπουργός απαντά επίσης στο ερώτημα αν «υπάρχουν στις φυλακές πολιτικοί κρατούμενοι»:

«Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε σε όσους κάνουν τις σχετικές δηλώσεις. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει νομιμοποιημένη αριστερή βία, ούτε ότι επιτρέπεται στις δημοκρατίες ο ένοπλος αγώνας. Άλλο η κοινωνική απειθαρχία, άλλο η πολιτική ανυπακοή κι άλλο “σκοτώνω γιατί έτσι θ’ αλλάξω τον κόσμο”».

Ο κ. Πανούσης δηλώνει μάλιστα «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Όσον αφορά το γιατί έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες για να αποκαλύψει ότι δέχεται απειλές, απαντά:

«Πότε θα έπρεπε να το κάνω; Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Άρα, ο θεσμικός μου ρόλος ��λοκληρώθηκε. Ανέμενα τις κινήσεις τους, αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση, ούτε δικαστική με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης. Ρωτώ λοιπόν: Θα ήταν σωστό να καταθέσω μήνυση κατά κρατουμένων, κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, ή να καταγγείλω τότε δημοσίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού».

Για την αποπομπή του επικεφαλής μέχρι πρότινος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταυρόπουλου, ο κ. Πανούσης τονίζει:

«Προφανώς ο υπουργός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Αλλά ο χρόνος και ο τρόπος παίζουν ρόλο τόσο στην αμεροληψία των αποφάσεων, όσο και στην καχυποψία με την οποία κανείς μπορεί να τις κρίνει. Αν αυτή ήταν μια πρώτη κίνηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες στην ίδια κατεύθυνση, φοβάμαι ότι και ο πιο καλοπροαίρετος θα αρχίσει πλέον να διακρίνει πολιτική σκοπιμότητα. Θα φανεί, όμως, αυτό. Επίκεινται έκτακτες κρίσεις, θα δούμε ποιος θα αναλάβει π.χ. την οικονομική αστυνομία, αν θα υπάρξει απαλλαγή υπόπτων κ.λπ.».