Με απειλές και υβριστικές εκφράσεις φέρεται να μιλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιέχονται στον φάκελο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τις ύποπτες διασυνδέσεις στελεχών της ΕΛ. ΑΣ. με κυκλώματα δουλεμπόρων.

«Θα πηδήξω τον Πανούση εσωκομματικά. Ξέρω κάποιες μ@@@ίες που είχε κάνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης σαν σύμβουλος. Θα τον κάνω τον μ@@@@α να με θυμάται σε προσωπικό επίπεδο» φέρεται να αναφέρει σε συνομιλία του ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν κατανομάζεται.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρεται σε επαφές που είχε με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και να απομακρυνθούν σύμβουλοι της τότε υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με κύριους στόχους την αντικατάσταση του Γ. Πανούση από τον Κ. Ήσυχο και την προώθηση στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ανώτατου αξιωματικού που εμφανίζεται ως στενός φίλος του.

Σε άλλη συνομιλία μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε σ��νεργασία του με τον Π. Λάμπρου (πρωταγωνιστή στις τελευταίες καταγγελίες Πανούση) για την εκδίωξη υπηρεσιακών παραγόντων.

Σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα του φακέλου συντάχθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στ. Σταυρόπουλου, ο οποίος απομακρύνθηκε προ μερικών ημερών.

«Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει»

Σε άλλο σημερινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αποκαλύπτονται «διάλογοι- φωτιά» που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το «Βήμα» προκύπτει από τους διαλόγους ότι η κυβέρνηση, με βασικό διαμεσολαβητή τον σύμβουλο του Υπουργού ��ικαιοσύνης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, προσπαθούσε να κρατά ικανοποιημένους ποινικούς και τρομοκράτες, προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

«Εμείς ό,τι υποσχεθήκαμε το κάνουμε. Εσείς δεν είστε εντάξει» εμφανίζεται να λέει ο κρατούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος στον Πάνο Λάμπρου και να καταλήγει: «Προσέξτε όμως και να το πεις στους δικούς σου: Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα να χοροπηδάει».

Ο κ. Λάμπρου επίσης εμφανίζεται να συνομιλεί με τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.