Επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς το γαλλικό λαό για τα εκατοντάδες θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφής Γαλλίας»

Διαβάστε την επιστολή της Φώφης Γεννηματά

«Αγαπητέ Πρόεδρε και φίλε

Παρακολουθούμε άφωνοι τις τραγικές εξελίξεις στο Παρίσι. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια των Ελλήνων Σοσιαλιστών πρ��ς τον Γαλλικό λαό που σήμερα πενθεί εκατοντάδες αθώα θύματα. Θέλω να ξέρεις ότι ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφής Γαλλίας. Αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις δεν στρέφονται απλά εναντίον του μεγάλου Γαλλικού Έθνους, αλλά είναι κτυπήματα στην καρδιά και τις αξίες της Ευρώπης.
Γι αυτό, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ομάδες δολοφόνων να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να τρομοκρατήσουν τους λαούς μας και να πλήξουν τον σκληρό πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί έχουμε κατακτήσει μέσα από κοινωνικούς αγώνες που η Γαλλική Δημοκρατία και ο Γαλλικός λαός πρωταγωνίστησαν. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να αποτρέψουμε μισαλλόδοξες και ακραίες φωνές να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες ��ας και να σκορπίσουν το μίσος.

Οι Σοσιαλιστές είμαστε η ψύχραιμη δύναμη, η δύναμη της λογικής και της ευθύνης. Ενωμένοι πρέπει να βοηθήσουμε την κοινωνία να μην πέσει θύμα της λογικής των τρομοκρατών. Θα τα καταφέρουμε.

Με σεβασμό
Φώφη Γεννηματά»