«Η χθεσινοβραδινή τυφλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ήταν ένα μήνυμα τυφλό, αλλά στοχευμένο. Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Προηγήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, την οποία συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας και το προσφυγικό.

«Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι τρομοκράτες θα νικήσουν αν μετατρέψουν την Ευρώπη σε φρούριο».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «χρέος μας είναι να σταματήσουμε άμεσα τους τρομοκράτες αλλά και να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων», ενώ αναφέρθηκε και στους πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους, από τους ίδιους τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Χρέος όλων να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Σήμερα οφείλουμε να διασφαλίσου τις αρχές του ουμανισμού και της ελευθερίας τις οπο��ες ανέδειξε η γαλλική επανάσταση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.