Απαισιόδοξοι είναι επτά στους δέκα Έλληνες για το μέλλον τους σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 – 11 Νοεμβρίου.

Το 73,5% θεωρεί μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της 4ετίας.

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Έλληνες (78%) πι��τεύουν ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις έχουν πάρει τον λάθος δρόμο, ενώ το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης .

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, συγκεντρώνει την συμπάθεια των ερωτηθέντων, καθώς θα ήταν κατά πλειοψηφία αυτός που θα επέλεγαν για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα μαζί του, αλλά και ως παρέα για ένα.... δείπνο. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ήθελαν οι περισσότεροι ερωτηθέντες να είχαν σύμβουλο αν οι ίδιοι ήταν υπουργοί στο ΥΠΟΙΚ και το ΥΠΕΞ.

Συμπερασματικά, ο νυν αρχηγός της ΝΔ είναι το πρόσωπο που θα επέλεγαν (26% των ερωτηθέντων ανεξαρτήτως κόμματος συνολικά , αλλά και 47,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά, με στοιχεία Σεπτεμβρίου) για πρόεδρο της παράταξης, καθώς και ο υποψήφιος που θεωρούν οι ερωτηθέντες (56%) ότι τελικά θα εκλεγεί στη θέση αυτή.

Πάντως (στο σύνολο), ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, έπεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις, όμως, σε επιμέρους ερωτήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο "Κανένας" ήταν η πρώτη αυθόρμητη απάντηση σε αρκετές ερωτήσεις.

Τέλος, σε ποσοστό 61%, οι ερωτηθέντες προκρίνουν την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης.

Δείτε στο PdF που ακολουθεί όλη την έρευνα

pamak_skaitaseis_10-11nov15[1].pdfpamak_skaitaseis_10-11nov15[1].pdf