Στην εκδήλωση- debate του think-tank «Φόρουμ 2020» του Νίκου Καραχάλιου, στο ΕΒΕΑ, με θέμα «Το μέλλον της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και την Ελλάδα», μίλησαν σήμερα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, τα οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους για την μεταβατική φάση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, αλλά και για την διαδικασία εκλογής της ηγεσίας του.

Ο Νίκος Καραχάλιος μίλησε για την ανάγκη σύνθεσης των απόψεων, θέση που υποστήριξ�� και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Με τον Θόδωρο από θέσης ευθύνης είχαμε αρκετές διαφωνίες, και όμως μπορέσαμε να συνθέσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του «Φόρουμ 2020».

Ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε από την πλευρά του διαφωνία του με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, ως έχει. «Το να ψηφίζει όποιος έχει την καλοσύνη εκείνη την ημέρα να προσέρχεται δίνοντας 3 ευρώ, εμένα δεν με ικανοποιεί. Διότι όποιος θέλει ακόμα κι αν δεν είναι Νεοδημοκράτης μπορεί να ψηφίσει» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Με την άποψή του συμφώνησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε πως το 2009 δεν θα έπρεπε να συναινέσει στο να αλλάξει το καταστατικό την τελευταία στιγμή για τον τρόπο εκλογής αρχηγού: «Ήταν τεράστιο λάθος. Όχι γιατί δεν εξελέγην γιατί σήμερα γνωρίζουμε το μέγεθος των αδυναμιών αυτή της διαδικασίας».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος και ο Λευτέρης Κουσούλης, οι οποίοι ανέλυσαν τη σημερινή πολιτική και κοινωνική εικόνα της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη. Τοποθετήθηκαν ακόμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ενώ στην συζήτηση παρενέβη και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.