​Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία των λαϊκών στρωμάτων εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Θα υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα», είπε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας των στρωμάτων, των λαϊκών, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα θα υπάρξει. Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι αυτό είναι από τα κύρια ζητήματα και δεν θα επιτρέψει οι Έλληνες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους. Όποια κριτήρια θα μπουν για την πρώτη κατοικία ή οτιδήποτε άλλο, θα είναι σε τέτοια όρια που δεν θα πληγούν».

Όσον αφορά στα σενάρια που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τα οποία ένα τμήμα των νοικοκυριών που προστατεύονταν από το νόμο Κατσέλη τώρα θα πάψουν να προστατεύονται ο κ. Ρήγας είπε:

«Δεν θα ήθελα να μπω σε αναλογία. Να καταλήξουμε ότι είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της κυβέρνησης και το έχει πει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός, δεν παραδίδουμε τα κλειδιά στους δανειστές, το λέμε ευθέως γι’ αυτό το θέμα, για μας αυτό είναι δεδομένο».