​Συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο «βλέπει» ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός Οικονομίας μετά το τέλος της 5ωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών την Τετάρτη, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κυβέρνηση και δανειστές θα καταλήξουν σε ένα κοινό «τόπο», κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε πως υπάρχει καλή θέληση και από τις δυο πλευρές, καθώς και ότι διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα θέματα.

Σε περίπτωση δε, που κυβέρνηση και θεσμοί συμφωνήσουν έως το Σάββατο, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως αναμένεται συνεδρίαση του Euro Working Group είτε την Κυριακή είτε την Δευτέρα, ώστε να επικυρωθεί και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ.

Τι θα συμβεί όμως με την νομοθέτηση της κυβέρνησης; Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομίας, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αμέσως μετά.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το όριο των 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (βλέπε «κόκκινα δάνεια»), ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα, συμπληρώνοντας ότι εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα της α΄ κατοικίας.

Να σημειώσουμε, ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.