Μήνυμα προς την Τουρκία ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας μας σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Χίο σήμερα, όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό της Απελευθέρωσής της.

«Είμαι υποχρεωμένος να τονίσω τούτο, προς την γείτονα Τουρκία, την οποία βλέπουμε απέναντι. Τείνουμε χείρα φιλίας, χείρα ειρήνης, χείρα συνεργασίας, σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε όμως ο Πρόεδρος της Δημ��κρατίας: «Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατά κεραία, να ξεχάσουμε την Ιστορία μας. Κι αυτό για να διδασκόμαστε, και εμείς και οι γείτονες. Γιατί όσο καλύτερα συνειδητοποιήσει καθένας, πια λάθη έκανε στο παρελθόν, τι εγκλήματα ενδεχομένως έγιναν στο παρελθόν, τόσο το καλύτερο για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα μέλλον, όπως ταιριάζει σε χώρες, οι οποίες είναι από τη μοίρα ταγμένες έτσι, ώστε να ζήσουν από κοινού».

ΒΙΝΤΕΟ STAR