​Για όλους και για όλα μίλησε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή του Star Channel “στον ενικό”, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Συγγρού.

Ο κ.Τζιτζικώστας, αφού ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας είναι «μια χαρά» κα�� ότι ο ίδιος τιμά όλους τους αρχηγούς του κόμματος, έκανε ειδική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει στο παρελθόν.

"Είχα ζητήσει την παραίτηση του Σαμαρά για να αποφύγουμε τα χειρότερα"

«Η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου, που δεν θα πρόεκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές. Αυτό που πρότεινα τότε, επειδή έβλεπα το αδιέξοδο και επειδή έβλεπα, ότι για την οικονομία θα ήταν καταστροφή εάν πάμε σε εκλογές, είπα ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας,προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα», εξήγησε ο κ.Τζιτζικώστας.

"Δεν έχω κανέναν πίσω μου"

Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανέναν πίσω του, που να τον στηρίζει, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σπάσει «τις συνεννοήσεις, που γίνονται σε κλειστά γραφεία».

"Στην Βουλή δεν θα απαντώ εγώ, αλλά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ"

«Αν εκλεγώ στις 22 Νοεμβρίου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαι εγώ. Αν εκλεγώ, την επόμενη μέρα θα μιλήσω πρώτα με τους συνυποψήφιους μου» πρόσθεσε ο κ.Τζιτζικώστας, εξηγώντας ότι στην Βουλή θα απαντά ο... αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός. «Για τον πρωθυπουργό πάντως δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο» υπενθύμισε.

"Με χτυπούν οι βολεμένοι της ΝΔ"

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχεται "αλλεπάλληλα χτυπήματα", γιατί όπως ισχυρίστηκε ενοχλεί. «Με χτυπά το σύστημα των... βολεμένων της ΝΔ» είπε σε άλλο σημείο με νόημα.

«Οι μηχανισμοί ακινησίας της Νέας Δημοκρατίας δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου και με χτυπήματα κάτω από τη μέση… Δέχομαι όλο αυτό το διάστημα χτυπήματα, γιατί ενοχλώ και το αντιλαμβάνομαι… Τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα, που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε συνταγματολόγους προς μια τέτοια κατεύθυνση» πρόσθεσε.

"Αποτυχημένη η προεκλογική εκστρατεία του Μεϊμαράκη"

Μιλώντας ειδικά για τον «αντίπαλο» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, - που είναι και αυτός υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ-, ο κ.Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αποτυχημένη», την προεκλογική του εκστρατεία στις τελευταίες εκλογές,αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ.Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά την δουλειά του.

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος, που μίλησε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ.Τζιτζικώστας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος εκτιμά τον κ.Μεϊμαράκη και δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του. «Η όποια διαφορά μας είναι στο πως οραματιζόμαστε τη ΝΔ» εξήγησε.

"Δεν με διόρισε περιφερειάρχη ο Σαμαράς"

«Μύθος ότι με διόρισε περιφερειάρχη ο Σαμαράς» δήλωσε σε άλλο σημείο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του γραμματέα της ΝΔ, Α.Παπαμιμίκου πως «ο Τζιτζικώστας έγινε περιφερειάρχης με ειδική τροπολογία που ζήτησε ο ίδιος».

"Δεν μπορώ να σας πω τι συζήτησα με τον Καραμανλ��"

Στο ερώτημα αν του ζήτησε ο κ.Καραμανλής να μην κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο κ.Τζιτζικώστας απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει βαθιά σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό εδώ και χρόνια. «Ποτέ δεν έχω δημοσιοποιήσει τους διαλόγους μου μαζί του» είπε με νόημα, παρά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα που δέχτηκε γι' αυτό το θέμα.

"Δεν θέλω συνεργασία με τον Τσίπρα"

«Δεν είμαι ανοιχτός σε συνεργασία με τον Τσίπρα» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Δείτε ένα μεγάλο απόσπασμα