Στην αντεπίθεση πέρασαν το βράδυ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με αφορμή τους διαλόγους που διέρρευσαν, στελέχους του κόμματος με μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αποδείξεις και εξηγήσεις για τους ισχυρισμούς του ζητά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις καταγγελίες του, σχετικά με τις εις βάρος του απειλές και τη διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικα��οσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης.

Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται.

Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε επίσης τις καταγγελίες Πανούση. Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει μάλιστα «χυδαίες και προσβλητικές τις καταγγελίες» και προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.

Αναφέρει για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του:

«Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.

Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».