Αρνήθηκε ότι υπήρξε κυβερνητική εντολή στην Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας του (BND), για παρακολούθηση των επικοινωνιών των ξένων διπλωματικών αποστολών στο Βερολίνο, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής πρεσβείας, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σε σημερινές δηλώσεις του για το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σχετικά με το ίδιο ζήτημα.

Η παρακολούθηση φιλικών κρατών δεν περιλαμβάνεται στην εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) ισχυρίσθηκε επίσης ο Ζάιμπερτ.

Όπως δήλωσε ακόμη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση εκφράζεται απέναντι στα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου κατά τις απόρρητες συνεδριάσεις τους. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την BND για τα θέματα, τα οποία αναφέρονται στον Τύπο και έχουμε δώσει εντολή για πλήρη διαλεύκανση της πολύπλοκης κατάστασης των πραγμάτων».

Ο Ζάιμπερτ αναφερόμενος και στον βάσει του νόμου ρόλο της Υπηρεσίας, τόνισε: «Η εντολή της BND συγκεκριμενοποιείται από το λεγόμ��νο “προφίλ εντολής”, το οποίο συντάσσει η κυβέρνηση και η πολιτική παρακολούθηση κρατών-εταίρων δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το “προφίλ”».