Να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα απειλών αλλά δεν φοβάται και συνεχίζει τη δουλειά του.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρώην συναδέλφου του, είπε: «Με βάση όσα διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι ο ισχυρισμός, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα. Θεωρώ ευτύχημα που ακολούθησε τη συμβουλή του πρωθυπουργού και απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην περιβόητη έφοδο της αστυνομίας σε φυλακές που προκάλεσε ρήξη ανάμεσα στους δυο υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης: «Το περιστατικό είναι αληθινό. Αλλά δεν είναι ακριβή όλα όσα αναφέρονται. Η αλήθεια ήταν ότι σε μια ιστοσελίδα αναφέρθηκε ότι η αστυνομία μπήκε στις φυλακές με τρόπο βίαιο και ενοχοποιούν και τον κ. Πανούση και εμένα. Ο κ. Πανούσης έβγαλε μια δήλωση που έλεγε ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή αλλά κάποιος που κρύβεται. Θεώρησα ότι με φωτογραφίζει και απάντησα ότι εγώ δεν θα μπορούσα να δώσω εντολή στην αστυνομία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι μπορεί να γίνει επέμβαση σε φυλακές χωρίς να έχει γνώση ο υπουργός καθώς σε έκτακτες περιπτώσεις δίνει την εντολή ο εισαγγελέας.

«Δεν θέλω να σας πω λεπτομέρειες για το αν έγινε ή δεν έγινε η έφοδος. Υπάρχουν και κάποια ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας για τα οποία δεν πρέπει να ενημερώνουμε. Διαφωνίες με τον κ. Πανούση είχα αλλά η συνεργασία μας ήταν καλή» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αποκάλυψε ότ�� είχε συνομιλήσει με τον πρώην συνάδελφο του για απειλές που είχαν δεχτεί και οι δυο. Χαρακτηριστικά είπε ότι ο κ. Πανούσης «είχε αναφερθεί πολλές φορές σε απειλές που υπάρχουν και του ανέφερα κι εγώ γιατί ήμου�� κι εγώ αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων και μάλιστα περισσότερο. Δεν μου έκανε αναφορές με τρόπο αποδείξιμο. Και τα δυο υπουργεία λόγω του αντικειμένου τους γίνονται πολλές φορές αντικείμενο απειλών».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι δεν ανησυχεί από τις απειλές: «Προσωπικά δεν με φέρνουν σε ανησυχία διότι έχω φύλαξη και δεν φοβάμαι και συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου. Στην περίπτωση μου οι απειλές δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Για την περίπτωση του Πανούση να ρωτήσετε τον ίδιο».