Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να μεταβεί τη Δευτέρα μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Βασίλη Αλεξανδρή, ο τέως υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα Νέα, ο κ. Πανούσης αναμένεται να υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ως έχοντες σχέσεις με κρατουμένους, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο ίδιος άλλωστε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «θα δώσω όλα τα στοιχεία αφού το λέει και το Μέγαρο Μαξίμου».

Σημειώνεται πως ο κύριος Πανούσης έκανε λ��γο για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης και για διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Μάλιστα είπε στον δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, αφού ενημερώθηκε από τον ίδιο πριν από τέσσερις μήνες, ενώ εκτίμησε ότι όλο αυτό γίνεται για να "σεντράρει", όπως είπε ο Α. Τσίπρας αυτούς τους δύο τρεις μέσα από το κόμμα του.

Υπογραμμίζεται πως σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έχει ζητήσει την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στις εισαγγελικές αρχές ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Επίσης όπως αποκάλυψε ο κύριος Πανούσης, από την κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί του μόνο ο ��υν υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, Μάλιστα δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και ρώτησε τον πρώην υπουργό αν χρειάζεται ενίσχυση της ασφάλειας του.

Τέλος, όπως δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» ο Γιάννης Πανούσης, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε τηλεφωνήσει στον επί της Δικαιοσύνης συνάδελφό του, κι είχαν τον εξής διάλογο:

-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: (πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης): «Μπήκα στις φυλακές;»
-ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: (υπουργός Δικαιοσύνης) «Οι θεσμικοί…»
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπ��κα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;»
-ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: «Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…»
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!». Χωρίς όμως να βγει ποτέ διάψευση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Γιάννης Πανούσης: «Πολιτικοί απειλούν τη ζωή μου»- Τι λέει για το σχέδιο φυσικής εξόντωσής του

Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου για τις καταγγελίες Πανούση

Πανούσης:«Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκόμενων»

Μαξίμου για Πανούση: «Ας σταματήσει η ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα»

Την «εδώ και τώρα» παρέμβαση του εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πανούση ζητά ο Μιχελογιαννάκης

Ν.Δ.: Ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις καταγγελίες Πανούση