Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση της αστυνομίας στον χθεσινό ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου. Την στάση της αστυνομίας καυτηρίασαν και στελέχη των κομμάτων.

Ενώ οι τραμπούκοι χτυπούσαν άνανδρα τον Γιώργο Κουμουτσάκο, οι αστυνομικοί εμφανίζονταν αμήχανοι, σα να μην γνωρίζουν ακριβώς πως πρέπει να αντιδράσουν. Στην συνέχεια προσπάθησαν να προστατεύσουν τον βουλευτή αφού το επεισόδιο είχε αρχίσει να χοντραίνει.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την στάση τους. Περιμένω τις συλλήψεις» δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες:

«Υπό ευρεία έννοια έχει ευθύνη ο Υπουργός. Δεν θα ρίξω ανάθεμα για ένα λάθος, θα δω τι θα γίνει με τις συλλήψεις».

Κάποιοι βουλευτές μιλούν ευθέως για ολιγωρία, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι αστυνομικοί και οι επιτελείς τους πιάστηκαν στον ύπνο, σχολιάζοντας ότι επί ώρες δεν είχε γίνει καμία σύλληψη, παρότι φαίνονται ξεκάθαρα ορισμένοι από τους τραμπούκους στα πλάνα των καναλιών και σε φωτογραφίες.

«Είναι φανερό ότι δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους όχι μόνο δεν προστάτεψαν βουλευτη αλλά ούτε συλλήψεις έγιναν και σήμερα ψάχνουμε φαντάσματα και γλιτώνουν τα αυτόφωρα» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Από την Ένωση Κεντρώων, ο βουλευτής της Γιώργος Καρράς, δήλωσε: «Τρακαρίστηκαν ίσως οι αστυνομικοί λόγω του επεισοδίου και χάθηκε κρίσιμος χρόνος για δευτερόλεπτα».

Από την ΝΔ ζητούν από τον Πρωθυπουργό να μην προστατεύουν τους τραμπούκους, ενώ υποστηρίζουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι υπόλογος για ότι συνέβη.

Αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ας αφήσει τα λόγια και ας απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Ερώτηση για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε το Ποτάμι.