Μήνυση για τον ξυλοδαρμό του θα υποβάλλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, όποιος ο ίδιος επεσήμανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Θα υποβάλλω μήνυση, την νομική υφή της οποίας θα εξετάσω με τους αρμόδιους νομικούς» ξεκαθαρίζοντας ότι η παρουσία του στη Βουλή αμέσως μετά την επίθεση ήταν συμβολική καθώς «παρά τα όποια προβλήματά της και παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν τη Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος άφησε και αιχμές κατά του κ. Φίλη και των δηλώσεών του για τους Ποντίους, επισημαίνοντας πως είναι το γόνιμο έδαφος για φυτρώσει ο σπόρος της βίας από τους εχθρούς της Δημοκρατίας. «Επομένως, υπάρχει αυτός του έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά με το αν υπάρχει ζήτημα καθυστερημένης επέμβασης της Αστυνομίας κατά την επίθεση εναντίον του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι διαπίστωσε ο ίδιος την επέμβαση των αστυνομικών προς τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν έγινε καθυστερημένα ή όχι. «Θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό» ανέφερε ο βουλευτής.