​Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Βουλή τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Την αρχή έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη για όλα... όσα έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό και τελικά δεν υλοποίησε!

«Λένε ότι όπου περισσεύει υποκρισία, γεννιέται το θράσος. Πριν από λίγο ακούσαμε τον κύριο Σκουρλέτη, που είχε το θράσος να εγκαλέσει τη ΝΔ και το σύνολο της αντιπολίτευσης για πράγματα, τα οποία θα έπρεπε ο ίδιος να ντρέπεται, γιατί κατ’ επανάληψη εξαπάτησε και τον ελληνικό λαό, και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και όλους τους ανέργους» είπε ο κ.Βρούτσης και συνέχισε ωρυόμενος.

«Κύριε Σκουρλέτη.... εσείς δεν είστε ο υπουργός του 751 ευρώ κατώτατου μισθού; Εσείς και το κόμμα σας δεν είστε αυτοί, που θα σκίζατε τον ΕΝΦΙΑ; Έχετε το θράσος και μιλάτε;» διερωτήθηκε σε πολύ έντονο ύφος ο κ.Βρούτσης, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ.Σκουρλέτη.

«Προσωπικά θα έπρεπε να ντρέπεστε! Ήσασταν στο Σύνταγμα μαζί με ανέργους και εργαζόμενους και τους τάζατε 751 ευρώ μισθό και έχουν περάσει 10 μήνες, τους έχετε εξαπατήσει και έρχεστε εδώ και εγκαλείτε την αντιπολίτευση» συνέχισε φωνάζοντας ο κ.Βρούτσης, ενώ όταν ο προεδρεύων του ζήτησε να μην κάνει διάλογο με τον υπουργό κ.Σκουρλέτη, ο γαλάζιος βουλευτής ...εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, η απάντηση του κυρίου Σκουρλέτη ήρθε με λίγες ώρες καθυστέρηση και πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εργασίας ότι διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, λέγοντάς του ότι «έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

«Άκουσα χθες το βράδυ τον κ.Βρούτση να εγκαλεί εμένα προσωπικά για το θέμα του 751 (βασικός μισθός). Ο άνθρωπος, ο οποίος έφερε τον νόμο, κατήργησε τον κατώτατο μισθό, έκανε λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις…. ο άνθρωπος που έβαλε στον γύψο τον κοινωνικό διάλογο να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του κατώτατου μισθού. Έχετε χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Αλήθεια δεν υπάρχουν τύψεις για όσα έχετε κάνει; Θα είστε για πολύ ακόμη στο περιθώριο… » είπε με νόημα ο κ.Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τα "σκάγια" του υπουργού Περιβάλλοντος δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Β.Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε νωρίτερα την κυβέρνηση για πλήρη υποταγή στη τρόικα και στροφή 180 μοιρών στη πολιτική της.

Οι δηλώσεις του κ.Βενιζέλου πως η κυβέρνηση με τεχνάσματα, καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και διπλή ρητορεία οδηγεί τη χώρα στην ολική καταστροφή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος.

«Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση πάσχει από έναν διχασμό. Από την άλλη λέει ότι δεν είναι στη λογική της τα εφαρμοζόμενα μέτρα και από την άλλη καλείται να τα εφαρμόσει. Αυτό τον διχασμό τον αποδεχόμαστε... Θεωρούμε αναγκαία αυτή τη φάση για να απεμπλακούμε από τις πολιτικές λιτότητας. Εμείς, δε θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μπορεί το πρόγραμμά μας να αρχίζει και να τελειώνει σε ακραίες πολιτικές λιτότητας. Κύριε Βενιζέλο, όσα είπατε πριν είναι μια ομολογία ότι διεκδικείτε την πατρότητα των μνημονιακών πολιτικών, ότι έχετε ταυτιστεί πλήρως με αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ